Articole & Noutati

17 Aug

Nu iti pune viața in pericol cand esti la volan

Siguranta rutiera ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru fiecare sofer in parte. Pentru ca siguranta celorlalti, este in definitiv si siguranta ta. Si intr-o perioada aglomerata cum este luna august, luna concediilor, vei avea nevoie de un plus de atentie pe sosea.

Important de subliniat este faptul ca accidentele nu implica doar soferii de autoturisme, mai exista si alti participanti vulnerabili la trafic: pietonii si conducatorii vehiculelor pe doua roti. Fiecare dintre acestia poate cauza un accident, sau pur si simplu sa fie implicat intr-un accident rutier.
 

Care sunt cauzele principale ale accidentelor pe sosele

Depasirea limitei legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de drum si trafic reprezinta principalele cauze ale accidentelor pe sosele. In privinta riscului pe care il presupun, accidentele cauzate de viteza neregulamentara sunt insotite de cea mai ridicata mortalitate. In ceea ce priveste neadaptarea vitezei la conditiile de drum, e nevoie de un plus de prudenta pe ploaie, sau alte conditii meteorologice nefavorabile.

Traversarea neregulamentara a drumului de catre pietoni este o alta cauza majora a accidentelor rutiere. Impulsul de a traversa strada prin alt loc decat cel marcat specific de trecerea de pietoni poate de multe ori sa aiba grave consecinte. Pentru ca un astfel de impuls poate sa nu le acorde soferilor suficient timp de a reduce viteza cu care circula pentru a evita un impact cu pietonul ce traverseaza strada. In mediul rural, comportamentul rutier neregulamentar al pietonilor si biciclistilor sta la baza cauzelor care provoaca cel mai mare numar de accidente.

Atunci cand vina este exclusiv de partea soferului, accidentele se produc din cauza neacordarii proritatii pietonilor sau celorlalte vehicule din trafic. Si aici vorbim de pietonii care participa corect la trafic si traverseaza pe marcajele pietonale si de celelalte vehicule din trafic care circula cu viteza regulamentara si respecta regulile de circulatie.

Alege asigurarea potrivita pentru masina ta

Conditia pentru a evita accidentele in trafic, este evident, de a respecta regulile de circulatie. Adica, sa nu depasesti viteza regulamentara si sa o adaptezi conditiilor de drum si sa dai prioritate celorlalti participanti la trafic – vehicule sau pietoni.

Atunci cand lucrurile merg prost insa, vei avea nevoie de o asigurare potrivita pentru masina ta si mai ales de un sistem rapid si eficient de despagubire in caz de accident.

Cu asigurarea CASCO corespunzatoare, poti beneficia de protectie optima pentru masina ta, fiind acoperite daunele ca urmare a producerii accidentelor, a fenomenelor naturale, a incendiului sau a exploziei, inclusiv daunele produse dotarilor suplimentare ale autoturismului asigurat.

In plus, prin serviciul Verasig Assist, serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, iti facilitam recuperarea rapida a despagubirilor prin consultanta si asistenta in caz de dauna pentru toti asiguratorii din piata, si in exclusivitate, efectuam direct instrumentarea si lichidarea dosarelor de dauna in parteneriat cu Pavalascu Risk Consultants reprezentant al Crowford International in Romania.