Articole & Noutati

29 Aug

Siguranta sporita pentru masina ta pe timp de ploaie

Ploaia si in general conditiile meteo nefavorabile pot influenta si favoriza producerea accidentelor, de aceea este esential ca fiecare sofer sa isi adapteze viteza in functie de acestea. Conform statisticilor, 25% din accidentele rutiere au loc pe un carosabil umed, acvaplanarea fiind principala cauza de accident pe timp de ploaie.
 
Fenomentul de acvaplanare este favorizat de o viteza crescuta. Pe timp de ploaie, micile orificii de la nivelul asfaltului se umplu cu apa. Din acest motiv, aderenta anvelopelor scade in mod dramatic. In plus, apa in cantitate mare, la o anumita viteza, nu mai poate fi impinsa in lateral de profilul anvelopei. Anvelopa poate in acest caz doar sa gliseze pe apa, ceea ce duce la o totala lipsa de control asupra masinii, adica la accident. Din cauza acvaplanarii si a vitezei crescute, se produc multe accidente pe timp de ploaie.

 

Sfaturi practice pentru toti soferii ce circula pe ploaie
 
Pe ploaie toti soferii trebuie sa conduca prudent, sa adapteze constant viteza la conditiile de drum si sa ia in calcul faptul ca spatiul de franare creste substantial atunci cand carosabilul este umed.

Distanta de siguranta dintre autovehiculul condus si cel din fata ar trebui marita pe timp de ploaie sau alte conditii meteorologice nefavorabile, pentru favorizarea opririlor in siguranta.

Aprinderea luminilor de intalnire este esentiala, la fel incercarea de a rula cu o viteza constanta – aderenta scade semnificativ daca se accelereaza sau se franeaza brusc sau daca soferul vireaza la o viteza prea mare.

Actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului trebuie evitate pentru ca pot duce la acvaplanare.

Alege o asigurare potrivita pentru masina ta
 
Chiar si atunci cand conduci prudent pe ploaie, este posibil sa fii implicat in accidente cauzate de ceilalti soferi. In cazul in care esti implicat intr-un eveniment rutier in care tu esti pagubitul, poti deschide dosar de dauna pe polita proprie RCA.

Pentru o protectie completa a masinii tale si acoperirea oricaror daune provocate sau favorizate de vremea nefavorabila, este esential sa inchei o polita CASCO.

La Verasig Broker de Asigurare obtii rapid asigurarea CASCO sau RCA potrivita nevoilor tale si poti alege cea mai buna oferta din intreaga piata de asigurari, intrucat colaboram cu cele mai importante societati de asigurare.

In plus, cu Verasig Assist, serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin si recuperarea rapida a despagubirilor in caz de accident.