Articole & Noutati

24 Aug

Pentru o vacanta fara griji alege o asigurare medicala pentru calatorii sau asigurarea storno

Potrivit Paravion peste o treime dintre romanii care isi cumpara vacante in strainatate nu isi fac asigurare storno. Acest lucru inseamna ca acestia nu isi mai pot recupera banii daca nu mai pot merge in concediu din cauza unor probleme personale.

Asigurarea storno

Conform datelor Paravion, doar 65% dintre romanii care merg in vacante in strainatate isi fac asigurare storno, iar pentru asigurarile de sanatate opteaza 80% dintre ei. Daca optezi pentru o asigurare storno trebuie sa stii ca aceasta te protejeaza de o multitudine de evenimente, atat in cazul anularii, cat si in cazul intreruperii calatoriei.

De ce am nevoie de protectie storno?

 • Pentru ca exista situatii in care pur si simplu nu poti pleca in calatorie avand o problema medicala, daune elementare sau un caz de urgenta care te obliga sa ramai acasa, chiar daca te gandesti ca poti calatori oricum, indiferent ce se intampla.
 • Pentru ca in cele mai multe cazuri evenimentele neprevazute se intampla cu putin timp inanintea plecarii in calatorie, situatie in care costurile de anulare sunt adesea de 85-100% din pretul calatoriei.
 • Pentru ca o ruda se poate imbolnavi, este necesara prezenta ta acasa si nu mai poti calatori, chiar daca te gandesti ca nu ai nevoie de asigurare pentru ca, pana acum, nu ti s-a intamplat niciodata nimic.

 

Produsul Storno este un pachet complex cu o multitudine de evenimente asigurate pentru a te proteja atat in cazul anularii, cat si in cazul intreruperii calatoriei.

Ce evenimente acopera asigurarea storno?

 • Imbolnavirea grava brusca, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.
 • Imbolnavirea grava brusca, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre urmatoarele persoane: sot/sotie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de min. 3 luni); parintii (parinti vitregi, socrii, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoţi); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).
 • Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate.
 • Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.
 • Concedierea neasteptata de catre angajator.
 • Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.
 • Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.
 • In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.
 • Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Asigurarea medicala pentru calatorii

Calatoriile devin mai placute cand te simti in siguranta, de aceea pentru a te proteja pe durata calatoriei tale, indiferent ca esti in concediu sau in interes de afaceri, Verasig Broker de Asigurari vine in sprijinul tau cu asigurarea medicala pentru calatorii.

Persoanele care pleca in vacante in afara tarii si nu isi fac o asigurare medicala pentru calatorii risca sa plateasca cheltuieli de spitalizare substantiale, in cazul unui accident in timpul concediului. In cazul unor incidente in timpul concediului sau a calatoriei, costurile unei zile de spitalizare se incadreaza de la cateva sute de euro, pana la peste 1000 euro, in functie de complexitatea interventiei sau a serviciului medical.

Ce presupune aceasta asigurare?

Asigurarea medicala pentru calatorii acopera costurile tratamentului medical de urgenta pe care persoana asigurata trebuie sa il efectueze in cazul unei imbolnaviri subite sau in cazul unui accident.

Aceasta include consultatii si diagnosticare, tratament si medicatie, spitalizare, interventii chirurgicale si transport cu ambulanta.

Care sunt avantajele unei asigurari medicale pentru calatorii daca alegeti Verasig Broker de Asigurare?

 • Ai posibilitatea de a alege cea mai potrivita asigurare pentru nevoile tale de la cele mai importante societati de asigurare de pe piata.
 • Esti protejat si in cazul unor activitati sportive recreationale
 • Beneficiezi de consultanta si asistenta de specialitate
 • Primesti asigurarea pe loc
 • In cazul in care iti doresti sa-ti prelungesti vacanta iti poti prelungi si valabilitatea politei de asigurare cand esti deja in strainatate, cu conditia sa o faci cu 5 zile inainte de expirarea politei precedente
 • Stai relaxat pe toata durata calatoriei tale

La Verasig Broker de Asigurare va oferim o gama completa de servicii si consultanta strategica pentru optimizarea costurilor asigurarilor, protectie complexa si recuperarea sumelor asigurate prin asistenta de specialitate la dauna.