Articole & Noutati

07 Jul

Cum te protejezi de fenomenele meteo extreme

Romania ocupa locul 82 din 173 in clasamentul tarilor cu cel mai mare risc de dezastre naturale, fiind pe primele locuri in Europa la acest capitol, la egalitate cu Republica Moldova. Alaturi de Afganisatan, Algeria si Congo, Romania are o expunere foarte mare la calamitati naturale si fenomene meteo extreme precum cutremure, inundatii, alunecari de teren si furtuni puternice. Pagubele ce ar putea rezulta in urma acestor fenomene devin o problema din ce in ce mai presanta.

Romanii sunt, in continuare, informati doar intr-o mica masura referitor la beneficiile asigurarii locuintei, desi frecventa catastrofelor naturale creste de la an la an.

 

Asigurarea facultativa pentru locuinta – protectia impotriva fenomenelor meteo extreme

La incheierea unei polite de asigurare a locuintei tale, trebuie sa tii cont de faptul ca asigurarea obligatorie pentru locuinta acopera riscurile de cutremur, alunecare de teren si inundatie din ploaie torentiala sau revarsari de ape curgatoare in limita a 20.000 de euro. Pentru asigurarea integrala a locuintei tale si acoperirea riscurilor suplimentare, este necesara incheierea unei asigurari facultative pentru locuinta.

Putin peste 15% din locuinte sunt asigurate la nivel national. Pretul mediu al unei polite de asigurare facultativa care acopera o gama variata de riscuri, precum cele de catastrofa, furt, incendiu, explozie, furtuna, trasnet, pentru un apartament asigurat la o valoare de 60.000 EUR, este de aproximativ 65 EUR pe an, suma care se poate achita si in rate.

Fenomenele meteo extreme ce pun in pericol cladirea locuintei pot afecta si bunurile (mobilier, aparatura electrocasnica, aparatura electronica, imbracaminte etc), de aceea este important ca atunci cand alegi o asigurare sa tii cont si de acoperirea valoarii bunurilor din locuinta.

Asigurarea potrivita pentru tine, cu Verasig Broker de Asigurari

La Verasig Broker de Asigurare beneficiezi de protectie complexa pentru locuinta ta. Putem obtine pentru tine acoperirea unor riscuri suplimentare, speciale si specifice, pentru protectia optima a locuintei tale.

Asigurarea facultativa de locuinta incheiata la Verasig Broker de Asigurare acopera riscurile de incendiu, trasnet, explozie, caderi de aero corpuri, fenomene atmosferice, greve / revolte / tulburari civile, vandalism, avarii accidentale la instalatiile fixe (apa, canalizare) si urmarile acestora, inundatia provenita din refulare, furt pentru bunurile continute.

In plus, cu serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, Verasig Assist, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin si recuperarea rapida a despagubirilor.

 

Sursa date statistice: Romania Libera