Articole & Noutati

30 Jun

Cum te poti proteja in cazul unui accident din culpa comuna

Conform unei statistici realizate de politiaromana.ro, numarul accidentelor usoare soldate cu raniti este in crestere. Chiar si in cazul accidentelor cu pagube materiale exista o crestere semnificativa pe parcursul unui an.

Dintre accidentele produse, tot mai multe accidente se intampla din culpa comuna.

Nu doar organele de politie pot incadra un accident ca fiind drept culpa comuna, ci si societatile de asigurare, pe baza Protocolului de Colaborare privind constatarea amiabila de accident.

Iata cateva situatii in care se stabileste culpa comuna:

  • un autoturism stationat neregulamentar este lovit de alt autoturism
  • un autoturism aflat in depasire este lovit de altul care se indreapta in acceasi directie de mers si care intentioneaza sa vireze la stanga sau sa intre in depasire
  • doua autoturisme care circula pe doua benzi diferite, in acelasi sens, iar ambele isi schimba directia de mers
  • depasirea unei coloane de masini, iar o alta masina iese din coloana si te loveste
  • doua autoturisme care merg cu spatele se lovesc

Cum esti despagubit in cazul unui accident din culpa comuna

In situatia in care se stabileste culpa comuna, metoda de despagubire este urmatoarea: societatea de asigurare RCA a celuilalt sofer iti despagubeste 50% din dauna, iar restul este suportat de tine, prin polita CASCO. Daca nu exista o polita CASCO, in cazul accidentelor din culpa comuna, vei primi doar 50% despagubire din partea celuilalt sofer implicat in trafic. Pentru a te proteja de accidentele din culpa comuna si nu numai, iti recomandam sa inchei o polita de asigurare facultativa CASCO.

Asigurarea CASCO potrivita nevoilor tale cu Verasig Broker de asigurare

Pentru a evita situatiile de acest tip este indicat sa fii prevazator si sa inchei o polita de asigurare CASCO, iar Verasig Broker de Asigurare iti asigura accesul la toate politele CASCO din piata, pentru a o putea alege pe care potrivita pentru tine, care pe langa daunele provocate de accidente, acopera si riscurile de avarii si furt suferite de autoturisme. Sunt acoperite daunele ca urmare a producerii fenomenelor naturale, a incendiului sau a exploziei, a furtului partial sau total, a vandalismului, inclusiv daunele produse dotarilor suplimentare ale autoturismului asigurat.

Cu Verasig Broker de Asigurare obtii rapid asigurarea CASCO potrivita nevoilor tale, asigurarea cu cel mai bun raport calitate/pret pentru masina ta. Cu serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, Verasig Assist, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin si recuperarea rapida a despagubirilor in caz de accident.