Articole & Noutati

20 Jul

Cum poti sa te protejezi de accidentele provocate de masini inmatriculate in Bulgaria

Numarul dosarelor de daune avizate ca urmare a accidentelor rutiere provocate pe teritoriul României de vehicule inmatriculate in Bulgaria a crescut de la an la an.

In Romania circula peste 100.000 de masini inmatriculate in Bulgaria*. Desi reprezinta numai 2% din numarul total de masini, autovehiculele inmatriculate in Bulgaria au fost implicate in 950 de accidente, adica 11% din totalul accidentelor. In aproape 700 de cazuri, de vina au fost soferii masinilor cu numere de Bulgaria.

Peste 360 de masini aflate in litigiu au fost semnalate de politistii bulgari omologilor lor romani. Asta dupa ce cumparatorii nu le-au inmatriculat in tara, iar vanzatorii au refuzat sa plateasca taxele in Bulgaria, pe motiv ca masinile nu mai sunt in proprietatea lor. Propietarii romani refuza sa plateasca taxele si circula, de cele mai multe ori, cu documente si numere din Bulgaria.

Ce înseamnă un accident cu o masina inmatriculata in Bulgaria

Persoanele implicate intr-un accident produs din vina unui vehicul inmatriculat in Bulgaria, asigurat RCA/Carte Verde sau neasigurat, sunt in cele mai multe cazuri nedespagubiti sau trebuie sa astepte un timp indelungat pana in momentul in care isi primesc despagubirea.

Daca ati fost implicat intr-un accident cu un autovehicul inmatriculat in Bulgaria si vina nu va apartine, trebuie sa parcurgeti cateva etape. Dupa ce obtineti toate documentele de constatare a accidentului produs, trebuie sa identificati corespondentul din Romania al societatii de asigurari straine care a emis polita RCA pentru autovehiculul condus de soferul vinovat.

Va mai ramane sa avizati corespondentul despre accident si sa cereti deschiderea dosarului de dauna. Procedura intr-un astfel de caz dureaza mai mult timp decat cea derulata intre doi asiguratori din Romania.

CASCO, protectie pentru orice accident

Cum poti sa te protejezi de astfel de accidente si sa eviti procesul lung pe care il implica solutionarea unui astfel de dosar de dauna? Prin incheierea unei polite CASCO.

La Verasig Broker de Asigurare obtii rapid asigurarea CASCO potrivita nevoilor tale si poti alege cea mai buna oferta din intreaga piata de asigurari, deoarece colaboram cu cele mai importante societati de asigurare.

In plus, cu serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, Verasig Assist, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin si recuperarea rapida a despagubirilor in caz de accident.

Sursa date statistice:

*stirileprotv.ro
**primm.ro