Articole & Noutati

19 Oct

Cum poti sa ai o casa cat mai sigura

Nu acorzi suficienta importanta asigurarii casei tale pana cand nu apare o situatie in care ai nevoie de ajutor. Situatie in care ai vrea ca riscurile cu care te confrunti sa fie acoperite de asigurarea potrivita pentru casa ta.
 

7 din 10 romani cred ca locuinta lor ar avea de suferit la un cutremur

7 romani din 10 considera ca locuinta lor ar avea de suferit in cazul unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, conform unui sondaj realizat in 2016, in cadrul campaniei „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” realizata de APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor.
 
Primul pas in a-ti proteja corespunzator locuinta este incheierea unei polite PAD. PAD este o asigurare obligatorie, care acopera riscurile catastrofice: cutremur, alunecare de teren si inundatie din ploaie torentiala sau revarsari de ape curgatoare.
 
Polita PAD se încheie pentru o perioada de 12 luni si costul ei nu este mare: pentru locuinte din caramida, beton sau lemn, polita PAD are un cost de 20 euro/ an cu o despagubire maxima de 20.000 euro. Pentru o locuinta din caramida nearsa sau din alte materiale netratate termic si/sau chimic, polita PAD ofera despagubiri maxime de 10.000 euro pentru 10 euro/an.
 

1 din 4 romani uita in priza un aparat ce ar putea provoca un incediu

 
Sondajul realizat de APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, in anul 2017, in cadrul aceleasi campanii, „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”, a aratat faptul ca 1 roman din 4 a uitat in priza un aparat ce ar fi putut provoca un incendiu.


 
Pe langa riscurile acoperite de polita PAD, casa ta este expusa permanent si altor riscuri, ce pot fi acoperite printr-o asigurare de locuinta facultativa, ce iti protejeaza locuinta si bunurile la valoarea lor reala.
 
Foarte important de stiut este insa faptul ca, pentru a putea incheia o polita facultativa pentru locuinta ta, trebuie sa ai o asigurare PAD valabila. Apoi, ai nevoie de consiliere de specialitate pentru o asigurare integrala a locuintei tale. Un broker de asigurare ca Verasig Broker de Asigurare iti va putea oferi toate detaliile cu privire la riscurile acoperite de politele facultative de locuinta, in asa fel incat sa o poti alege pe cea potrivita nevoilor tale.
 
In plus, cu un serviciu dedicat de asistenta la daune, cum este Verasig Assist, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin pentru recuperarea rapida a despagubirilor.
 
Verasig Broker de Asigurare sustine campania nationala de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” realizata de APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor.