Articole & Noutati

29 Sep

Cat de importanta este asigurarea locuintei tale?

Importanta asigurarii obligatorie a locuintei este inca privita cu scepticism de multi dintre proprietari, lucru evidentiat de numarul in scadere al politelor de asigurari obligatorii de locuinte. Din pacate, obligativitatea acestei asigurari este ignorata si de multe ori ii este recunoscuta importanta doar in momentul confruntarii cu unul dintre riscurile acoperite.

Polita de asigurare obligatorie (PAD) acopera trei riscuri specifice Romaniei: cutremur, inundatie si alunecare de teren. Pretul acestui tip de polita nu este unul ridicat, valoarea unei astfel de asigurari PAD pentru o suma maxima asigurata de 20.000 euro fiind de 20 de euro.

Pentru o asigurare integrala a locuintei tale si acoperirea riscurilor suplimentare insa, este necesara incheierea unei asigurari facultative pentru locuinta.

 

Scadere a numarului de polite PAD incheiate in Romania

Contrar obligativitatii de a incheia o astfel de asigurare si a pretului sau scazut, conform PAID Romania (societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor) la finalul lunii august 2017 erau active la nivel national 1.650.397 de asigurari obligatorii de locuinte.

Numarul politelor este in scadere atat fata de luna anterioara (1.667.808), cat si fata de aceeasi luna a anului trecut (1.730.262).

Exista in continuare diferente majore si intre numarul de polite incheiate in mediul rural si cel urban. Din totalul de polite PAD active 75,5% au fost incheiate in mediul urban si 24,5% in mediul rural.

In ceea ce priveste distributia pe regiuni, cele mai multe polite active sunt in Transilvania (20,7% din totalul politelor), Bucuresti (19,6%) si Muntenia (18,6%). La polul opus, cea mai mica acoperire o intalnim in Maramures (3,0% din totalul politelor), Bucovina (3,6%), Crisana (4,3%) si Dobrogea (4,7%).

In judetul Constanta, din totalul politelor incheiate in luna august a acestui an, 55.059 sunt din mediul urban si doar 7804 din mediul rural.

Asigurarea potrivita pentru locuinta ta

Chiar daca asigurarea PAD este o asigurare obligatorie, alegerea ofertei potrivite te poate ajuta sa beneficizi de cel mai bun sprijin in caz de dauna.

La Verasig Broker de Asigurare iti oferim consultanta de specialitate si o varietate de oferte pentru ca tu sa beneficiezi de toate avantajele unei asigurari PAD potrivite pentru tine.

Pentru a face cea mai buna alegere pentru tine si locuinta ta, Verasig iti va prezenta si optiunea unei asigurari facultative a locuintei, cu acoperire suplimentara a riscurilor si o asigurare integrala a locuintei tale.

In plus, cu Verasig Assist, serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin si recuperarea rapida a despagubirilor in caz de accident.

Sursa date statistice:
paidromania.ro
1asig.ro