Articole & Noutati

26 Jun

Asigura-ti o batranete fara griji cu pensia privata facultativa

Daca vrei mai multi bani decat cei care iti vor veni din pensia de stat sau cea obligatorie, atunci trebuie sa te gandesti si la o pensie facultativa. O pensie facultativa iti asigura bucurie, demnitate si nu in ultimul rand, o batranete lipsita de griji.

Pensia medie lunara a ajuns la 1.016 lei in primul trimestru din 2017

Conform datelor anuntate de Institutul National de Statistica (INS), numarul mediu de pensionari a fost de 5.234.000 de persoane in primul trimestru din 2017, in scadere cu 11.000 persoane fata de trimestrul precedent.

In acelasi timp, pensia medie lunara a fost de 1.016 lei, mai mare cu 6,1% fata de trimestrul precedent.

Raportul dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 9 la 10. Acest raport prezinta variatii semnificative in profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti, la 17 pensionari la 10 salariati in judetul Teleorman.

Conform acestor date furnizate de Institutul National de Statistica (INS), tendinta pentru pensiile din pilonul 1 este de crestere a valorii pensiei medii lunare concomitent cu scaderea numarului de angajati, ce va duce posibil in cativa ani la o pensie de stat insuficienta.

Beneficiarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari. Pensionarii care beneficiaza de asigurari sociale de stat reprezinta 89,3% din totalul celor de asigurari sociale.

Asadar, sistemul actual de pensii al pilonului 1 functioneaza astfel: banii pe care ii platesti astazi sub forma de impozit se duc tot astazi pentru finatarea pensiilor actualilor pensionari.

Pentru a te asigura ca vei primi in momentul pensionarii banii platiti de tine astazi, trebuie sa iei in calcul un sistem mai eficient precum pensiile private obligatorii (pilonul 2) și pensiile private facultative (pilonul 3).

Asigura-te la batranete cu pensia privata facultativa

Prin incheierea unei pensii private facultative, te asiguri ca banii iti apartin exclusiv tie, fara sa fie implicat statul sau deciziile politice. Mai mult decat atat, pensia facultativa este singura pensie la care poti contribui cu pana la 15% din salariu si, evident, cu cat dai mai mult acum, cu atat o sa ai mai mult la batranete.

La finalul anului 2016, valoarea activelor totale aflate in administrare la nivelul intregului sistem de pensii private (Pilon II + Pilon III) a ajuns la 32,99 miliarde de lei (7,26 miliarde de euro), in crestere cu 27,16% fata de anul 2015.

 

Ai toate motivele sa alegi Verasig Broker pentru pensia ta privata

La Verasig Broker avem un portofoliu de peste 1700 de pensii private obligatorii incheiate pana in prezent si peste 10 companii care ne-au ales pentru administrarea pensiilor facultative.

Avem 15 ani de experienta in domeniul asigurarilor de viata si a pensiilor private si oferim consultanta de specialitate pentru orice tip de asigurare.

Sursa datelor statistice: 1asig.ro